Recensies My First Suicide & Kill Your Character

KILL YOUR CHARACTER

”Wat als personages in opstand komen tegen hun acteurs?” **** Volkskrant
“Toneel op scherp tussen fictie en werkelijkheid” – *** Theaterkrant
“Het verlangen naar echtheid van de repeterende spelers staat in fraai, dramatisch contrast tot de werkelijk wanhopige personages. ” *** Theaterkrant
“hartverscheurend goed gedaan hoe de vier binnendringende spelers de kwetsbare positie van een fictief personage verbeelden.” – ***Theaterkrant
‘The humor, the use of props, lighting and acting all work together to create a mesmerizing show which is simultaneously entertaining and thought provoking. ‘  Its Festival blog – Aram Limpens

” Zie de toekomst van het Nederlands theater nu met vertrouwen tegemoet ” – Joyce Roodnat

”Zo. Dat was best een Cogito Ergo Sum moment voor het toneel” – Tom Helmer

”A thought provoking and entertaining play”  Its Festival blog – Aram Limpens

MY FIRST SUICIDE

“Op locatie in de catacomben van het theater regisseert Sarah Moeremans poppy en razendsnel muziektheater over hoe idealen verwateren tot promopraatjes.” (Toptien van beste voorstellingen door Vincent Kouters – Volkskrant).

“Moeremans schrijft levendige scènes. Een leukere rondleiding door de Rotterdamse Schouwburg krijg je niet snel.” (Theaterkrant.nl****)

“Een totale verrassing voor mij was MY FIRST SUICIDE, een muzikale kolderklucht over zelfmoord, die nog lukte ook. Was de rest ook maar zo geweest.” (Theater Maker, Hans Kemna)

“Ze maken van de onbespeelde uithoeken van de Schouwburg een klankkast voor een uitstekende cast in een boeiende voorstelling. Eéntje die vrolijk maar beslist uitnodigt tot reflectie over de mate waarop wij de verwachtingen van anderen leven.” (Grazen.nl)

“‘Jouw leven, jouw slot’. Tragische tocht door de krochten van de schouwburg. Een moderne rouwprocessie, gaan zien.” (Onno de Zwart, internetblog)

“‘My First Suicide’ is een geestige, absurdistische voorstelling. Moeremans keuze om het  in de onbekende gebieden van het theater te spelen is perfect.” (Theaterjournaal.nl***)

‘Moeremans maakte My First Suicide met 4e jaars theaterstudenten uit Arnhem en die jonge cast weet wel raad met dit lang vergeten Russisch meesterwerkje. De toeschouwer wordt ondergedompeld in een warm bad van spelplezier en tomeloze energie.’ (Jos Visscher, Dagblad van het Noorden)

Advertisements